Νέα

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2021

Πραγματοποιείται και φέτος ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»!

Στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, πρόκειται να διεξαχθεί η 21η διοργάνωση του Διαγωνισμού που πραγματοποιείται ανελλιπώς και θεωρείται από τους Έλληνες παραγωγούς ως η κορυφαία δράση για το κρασί στην Ελλάδα.

Στο πλευρό μας όλοι οι φορείς του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ), οι περιφερειακές ενώσεις οινοποιών αλλά και οι συνάδελφοι-οινοποιοί από την Κύπρο.

Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, sommeliers, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο.

Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχει μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Στα 5 τραπέζια των γευστικών δοκιμών και βαθμολόγησης των οίνων και των αμπελοοινικών αποσταγμάτων που λαμβάνουν μέρος στον φετινό Διαγωνισμό, συμμετέχουν 4 κριτές και 1 πρόεδρος ο οποίος φέρει τον τίτλο παγκόσμιας αξίας, master of wine ή master sommelier.

Ακόμη σε κάθε τραπέζι, ο Διαγωνισμός έχει φροντίσει να παρίσταται και ένας εκπαιδευόμενος γευσιγνώστης-κριτής, προκειμένου να δημιουργηθεί φυτώριο ειδικών και έμπειρων δοκιμαστών.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού ο Έλληνας master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα του χώρου με παγκόσμιας εμβέλειας αποδοχή και εκτίμηση.

Στην οργανωτική επιτροπή και την ομάδα υποστήριξης του Προέδρου του Διαγωνισμού, συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Χημείο του Κράτους, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, τον ΣΕΑΟΠ, τις ενώσεις οινολόγων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα του 21ου ΔΔΟΑΘ θα δημοσιευθούν αμέσως μετά τις διαγωνιστικές διαδικασίες, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, τα βραβευμένα κρασιά του Διαγωνισμού, θα φέρουν στη φιάλη τους το αντίστοιχο αυτοκόλλητο μετάλλιο όπου σύμφωνα με τις κατηγορίες είναι: το καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού,, τα κρασιά που έχουν αποσπάσει βαθμολογία για χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο και οι δικές κατηγορίες.

Η επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).
Πραγματοποιείται και φέτος ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»! Στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, πρόκειται να διεξαχθεί η 21η διοργάνωση του Διαγωνισμού που πραγματοποιείται ανελλιπώς και θεωρείται από τους Έλληνες παραγωγούς ως η κορυφαία δράση για το κρασί στην Ελλάδα. Στο πλευρό μας όλοι οι φορείς του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ), οι περιφερειακές ενώσεις οινοποιών αλλά και οι συνάδελφοι-οινοποιοί από την Κύπρο. Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, sommeliers, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο. Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχει μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Στα 5 τραπέζια των γευστικών δοκιμών και βαθμολόγησης των οίνων και των αμπελοοινικών αποσταγμάτων που λαμβάνουν μέρος στον φετινό Διαγωνισμό, συμμετέχουν 4 κριτές και 1 πρόεδρος ο οποίος φέρει τον τίτλο παγκόσμιας αξίας, master of wine ή master sommelier. Ακόμη σε κάθε τραπέζι, ο Διαγωνισμός έχει φροντίσει να παρίσταται και ένας εκπαιδευόμενος γευσιγνώστης-κριτής, προκειμένου να δημιουργηθεί φυτώριο ειδικών και έμπειρων δοκιμαστών. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ο Έλληνας master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα του χώρου με παγκόσμιας εμβέλειας αποδοχή και εκτίμηση. Στην οργανωτική επιτροπή και την ομάδα υποστήριξης του Προέδρου του Διαγωνισμού, συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Χημείο του Κράτους, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, τον ΣΕΑΟΠ, τις ενώσεις οινολόγων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα του 21ου ΔΔΟΑΘ θα δημοσιευθούν αμέσως μετά τις διαγωνιστικές διαδικασίες, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, τα βραβευμένα κρασιά του Διαγωνισμού, θα φέρουν στη φιάλη τους το αντίστοιχο αυτοκόλλητο μετάλλιο όπου σύμφωνα με τις κατηγορίες είναι: το καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού,, τα κρασιά που έχουν αποσπάσει βαθμολογία για χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο και οι δικές κατηγορίες. Η επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).
Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile