• GIACOSA Franco
    Oenologist Ιταλία
Ο Franco Giacosa γεννήθηκε στην περιοχή Alba του Piemonte. Το 1966 πήρε πτυχίο οινολογίας από τη σχολή Οινολογίας της Alba ενώ το 1974 απέκτησε και πτυχίο στην εμπορία και διαφήμιση. Έχει εργαστεί σε κάβες στην επαρχία του Asti και της Σικελίας και από το 1974 εώς το 1997 εργάστηκε στο οινοποιείο ¨Duca di Salaparuta spa¨. Ήταν ο πρώτος οινολόγος της Σικελίας που υποστήριξε την άποψη ότι η γηγενής ποικιλία ¨Nero D`Avola¨ μπορούσε να παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά, άποψη που με το χρόνο επαληθεύτηκε. Από το 1997 μέχρι σήμερα εργάζεται στην οινοποιητική εταιρεία Zonin η οποία διαθέτει οινοποιεία σε 7 περιοχές της Ιταλίας και έχει υπό την επίβλεψή του 18 οινολόγους και 14 γεωπόνος που εργάζονται για την εταιρεία, την μεγαλυτερη οινολογική ομάδα της Ευρώπης.
Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile