• ROSELLINI Daniele
    Oenologue-Agronomist - Τεχν. Υπευθ. Διεπαγ/κης Chianti Classico Ιταλία
Ο Daniele Rosellini αποφοίτησε το 1991 από τη γεωπονική σχολή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του διατριβής, ασχολήθηκε με τη μηλογαλακτική ζύμωση των οίνων της περιοχής του Chianti και το 1994 δημοσίευσε την εργασία του στην εφαρμογή των ¨υποκινητών¨ της μηλογαλακτικής ζύμωσης κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του στον τομέα της Αμπελουργίας – Οινολογίας του πανεπιστημίου του Τορίνο. Από το 1994 εώς το 1997 ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στη μικροβιολογία των οίνων στο σύνολο της παραγωγής του κτήματος Case Basse που βρίσκεται στην περιοχή του Montalcino, για το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και το 1998 και το 1999 εργάστηκε για αυτό το κτήμα ως διευθυντής και επιβλέποντας της παραγωγής των οίνων του κτήματος. Από το 1999 μέχρι το 2002 υπήρξε διευθυντής παραγωγής του οινοποιείου Petrolo της περιοχής του Mercatale Valdarno (Arezzo), ενώ από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι ο τεχνικός Διευθυντής του Consorzio Vino Chianti Classico.