• TSIOLI Angeliki
    Oenologist Γαλλία
Η Αγγελική Τσιώλη είναι επικεφαλής του Τμήματος Αμπελουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) που εδρεύει στη Γαλλία. Σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμπελουργία-Οινολογία στο Ecole National Superieure Agronomique de Monpellier της Γαλλίας ενώ απέκτησε και το Εθνικό Δίπλωμα Οινολόγου (National Degree in Oenology) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατα τη διάρκεια των σπούδών της στη Γαλλία, έκανε την πρακτική της εξάσκηση στα οινοποιεία: ¨Domaine de la Courtade¨ που βρίσκεται στο νησί Porquerolles, νότια της Γαλλίας και ¨Bodega El Colorado¨ στην Ουρουγουάη. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα καθώς και στην κάβα ¨Vinifera¨ στην Κηφισιά. Από τον Αύγουστο εώς τον Νοέμβριο του 2004 εργάστηκε στο οινοποιείο ¨Olympus Winery¨ στην Κύπρο και στη συνέχεια παρέμεινε στην Κύπρο ως το 2008 όπου εργάστηκε ως οινολόγος στο Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προιόντων.