• ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ Θανάσης
    Οινολόγος Ελλάδα

Ο Θανάσης Καραθάνος γεννήθηκε στη Καρδίτσα, από αμπελουργική οικογένεια. Σπούδασε Χημεία και Οινολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Διοίκηση Ποιότητας. Εργάστηκε στο εργαστήριο συσκευασίας τροφίμων του Παν/μίου Rutgers του New Jersey στις ΗΠΑ, στο Ινστιτούτο Οίνου στην Αθήνα, ως στέλεχος μεγάλης ελληνικής οινοποιίας-αποσταγματοποιίας και ως σύμβουλος οίνου και γαστρονομίας. Ασχολήθηκε τόσο με την παραγωγή, τον ποιοτικό και οργανοληπτικό έλεγχο οίνων και αποσταγμάτων όσο και με το μάρκετιγκ, την εκπαίδευση και την επικοινωνία του κρασιού. Είναι υπεύθυνος των εργαστηρίων Τεχνολογίας & Ποιοτικού Ελέγχου Οίνου-Αποσταγμάτων και Οργανοληπτικού Ελέγχου Τροφίμων-Ποτών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Λάρισας. Αρθρογραφεί για αμπελοοινικά θέματα και είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων.