• ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ Δέσποινα
    Wine Journalist Ελλάδα
Η Ντένη μετά από ένα Bachelor Degree στο Μάρκετινγκ και ένα μεταπτυχιακό στο Media Communications στο City University του Λονδίνου, δούλεψε για 6 χρόνια στο τμήμα συνεδρίων του Travel Plan, τότε ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λαμπράκη. Ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση σειράς διεθνών συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, roadshows, αλλά και Συσκέψεων κορυφής καθώς στο portofolio της εταιρίας ήταν και το υπουργείο εξωτερικών. Το 2003 πήρε την μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει την καρδιά της και ξεκίνησε σαν δημοσιογράφος γεύσης στο Timeout Athens. Από τότε και τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχει σταματήσει να διαβάζει να δοκιμάζει να παρακολουθεί μαθήματα, και φυσικά να αρθρογραφεί για το φαγητό, το κρασί και το ποτό. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα ( Αθηνόραμα, Umami, Fooding, Ευ Ζην, Homme, Paper, Must Magazine, Passport, Γαστρονόμος, Gourmet, Esquire, Status, Vogue το περιοδικό της Ολυμπιακής αλλά και τον Ελεύθερο Τύπο, την Ελευθεροτυπία και την Καθημερινή αλλά και με τον όμιλο των Ειδικών Εκδόσεων Α.Ε. στην Κύπρο. Ενώ είναι και κριτικός εστιατορίων (7 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων). Αυτή την στιγμή, από τον Ιούλιο, εκτός από την δημοσιογραφία είναι και υπεύθυνη για την καταγραφή του Ελληνικού γαστρονομικού χαρτοφυλακίου για λογαριασμό του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Η Ντένη έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το κρασί και το ποτό και τα κοκτέιλ. Τα τελευταία 5 χρόνια είναι κριτής στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού κοκτέιλ Worldclass. Έχει στο portofolio της συνεντεύξεις με κορυφαία ονόματα από το χώρο της γαστρονομίας και του κρασιού από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα. Όταν δεν γράφει ταξιδεύει ανά τον κόσμο δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα και κρασιά.