• ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία
    Οινολόγος Ελλάδα

H Δρ Μαρία Γερογιαννάκη-Χριστοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με διδακτορικό δίπλωμα στα αρωματικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου. Σπούδασε στο Οντάριο και τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά όπου επί σειρά ετών υπήρξε μόνιμος κάτοικος.

 Διδάσκει και συμμετέχει στην έρευνα του Εργαστηρίου Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων, του Τμήματος Επιστήμης  Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  από το 1989.

 Το ερευνητικά της πεδίο περιλαμβάνει

 -την μελέτη και ανάλυση τροφίμων και ποτών

 -την μελέτη των ποικιλιών της  Vitis vinifera L. και των παραγόμενων προϊόντων,

 -την έρευνα στην τεχνολογία απόσταξης των Ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων τσίπουρου και ούζου,

 -την  μελέτη και ανάλυση αλκοολούχων ποτών και αποσταγμάτων από προϊόντα μη αμπελοοινικής προέλευσης, όπως αρωματικά φυτά, σιτηρά, διάφορα φρούτα.

  Η ερευνητική της δραστηριότητα  περιλαμβάνει επίσης  τον οργανοληπτικό έλεγχο των αλκοολούχων ποτών.

 Ειναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος ερευνητικών ομάδων και έχει σειρά δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε διεθνή  περιοδικά και  συνέδρια.