• BERTRAND Alain
    Oenologist Γαλλία
O AlainPierreBertrand είναι Χημικός και Οινολόγος, συνταξιούχος καθηγητής οινολογίας του Πανεπιστημίου του Μπορντό και πρώην Αντιπρύτανης του Τμήματος Οινολογίας και Διευθυντής του εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας. 
Επίσης, εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) όσον αφορά τις μεθόδους ανάλυσης και τις προδιαγραφές των οινολογικών προϊόντων και υπήρξε διοργανωτής δύο διεθνών συμποσίων με θέμα τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης.
Έχει συμμετάσχει σε έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και ως επιβλέπων καθηγητής 27 διατριβών. Τα θέματα της έρευνας που κυρίως ασχολήθηκε ήταν: Μελέτη των αρωματικών ενώσεων των κρασιών με χρωματογραφία, Προσδιορισμός των χρωστικών των οίνων, Έρευνα στα αποστάγματα που προέρχονται από το κρασί.
Συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου στη Γαλλία και στο εξωτερικό.