Γευσιγνώστης

  • ZWIEBEL Eric
    Master Sommelier Ηνωμένο Βασίλειο

O Eric Zwiebel εργάζεται σαν Executive Head Sommelier στο Summer Lodge Hotel & Red Carnation Group. Γεννημένος στην όμορφη επαρχία της Αλσατίας στη Γαλλία, μια περιοχή παγκοσμίως γνωστή για τo Riesling και τo Gewürztraminer, η αγάπη του για το κρασί ξεκίνησε σε πρώιμο στάδιο. Οι γονείς του είχαν ένα εστιατόριο και τους βοηθούσε στον ελεύθερο χρόνο του. Για να διευρύνει τις γνώσεις μου, αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1999. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε δεκτός στο Court of Master Sommeliers.

Μετά τα δύο πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης ως σερβιτόρος ο πατέρας του τον έστειλε σε ένα εστιατόριο 3 αστέρων Michelin όπου ο Serge Buds ήταν ο καλύτερος sommelier του κόσμου. Δεν ξεχνά ποτέ να αναφέρει πόσο σημαντική υπήρξε η παρουσία του σπουδαίου Gérard Basset MW MS OBE στον οποίο οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη. 

Προκειμένου να παραμείνει ενήμερος για τις εξελίξεις στον κόσμο του κρασιού, συμμετείχε συνεχώς σε διαγωνισμούς και ταξιδευε σε οινικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το 2018 πέρασε το ASI Certificate Gold Diploma και με το υψηλότερο σκορ της χρονιάς ήταν ο πρώτος Άγγλoς υποψήφιος που το πέτυχε.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile