Πρόσκληση συμμετοχής

Πρόσκληση Συμμετοχής

Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ο διαγωνισμός του Ελληνικού Κρασιού, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2024.
Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο.
Φέτος με σεβασμό στην ιστορία και επιτυχία των προηγουμένων ετών ο γνωστός σε όλους μας Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, εξελίσσεται και αλλάζει όνομα σε Thessaloniki Wine and Spirits Trophy έχοντας κάτω από την ομπρέλα του πλέον εκτός από οίνους και αποστάγματα, την κατηγορία του ούζου και του gin.
Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, sommeliers, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη στις προσκλήσεις που έχουν σταλεί και σύντομα θα ανακοινωθεί η κριτική επιτροπή. Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχουν μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.
Το νέο στο σύστημα αξιολόγησης, διαφορετικό από αυτό του O.I.V, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διαγωνισμό έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς. Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με τη ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ), όλων των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16/02/24. Αναλυτικές πληροφορίες για τον κανονισμό και τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.tiwc.gr .
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες παραγωγοί θα αγκαλιάσουν τον διαγωνισμό και αυτή τη χρονιά, υποστηρίζοντας τον θεσμό και κάνοντάς τον ακόμα πιο δυνατό. Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη πιο αναγνωρίσιμος σε τοπικό επίπεδο στον τελικό καταναλωτή, χρησιμοποιώντας τα stickers στα βραβευμένα και μαθαίνοντας τους οινόφιλους να τα αναζητούν. Και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε στο επώνυμο ελληνικό κρασί μια πιο ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό με όλους τους δυνατούς τρόπους, μεταξύ των οποίων και έναν διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων που γίνεται στην Ελλάδα. Όλη η ομάδα του Διαγωνισμού είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει κάθε ερώτημά σας σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Στέλλιος Μπουτάρης, Προέδρος Εν.Ο.Α.Β.Ε.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile