Νέα

Thessaloniki Wine & Spirits Trophy Διεξάγεται τώρα στη Θεσσαλονίκη η 24η διοργάνωση

Ξεκίνησε σήμερα το 24ο «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»!

Πρόκειται για τον γνωστό «διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης» που αποτελεί την πλέον σημαντική διοργάνωση γύρω από το κρασί στη χώρα μας, έχοντας συμβάλλει όσο καμία άλλη δράση στην ποιοτική του εξέλιξη, αλλά και στην νομοθετική του υπόσταση.

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy», 30 διακεκριμένοι και διεθνώς αναδεδειγμένοι κριτές θα δοκιμάσουν τα συνολικά 952 δείγματα από Ελλάδα και Κύπρο, που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Από αυτά, τα 880 αφορούν οίνους, ξηρούς, αφρώδεις και επιδόρπιους, με τις υποκατηγορίες τους, ενώ τα 72 αφορούν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier.

Επιπλέον, σε κάθε τραπέζι συμμετέχει και ένας/μία μαθητευόμενος/η κριτής (associate judge) προκειμένου το Wine Trophy της Θεσσαλονίκης να αποτελεί και μέσα από τις διαδικασίες του, μέσο εκπαίδευσης για μελλοντικούς κριτές και φυσικά επαγγελματίες του χώρου.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού, ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile