Προηγούμενοι Διαγωνισμοι

  • BRICCARELLO Andrea
    Sommelier Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Andrea Briccarello γεννήθηκε στο Πιεμόντε της Ιταλίας , μια περιοχή παραγωγής κρασιών φημισμένων σε όλο τον κόσμο (Barolo, Barbaresco) και από τότε που ήταν παιδί, το κρασί ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής του ζωής. Το πάθος για το φαγητό και το κρασί τον οδήγησε να παρακολουθήσει μια σχολή επισιτισμού όπου τα μαθήματα για το κρασί ήταν μια από τις βασικές διδασκαλίες σε συνδυασμό και με επισκέψεις σε οινοποιεία. 5 χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο για να βελτιώσει τα αγγλικά του και η πρώτη του δουλειά ήταν στο ξενοδοχείο Connaught, στο Mayfair. Εκεί εξασκούσε τα καθήκοντα του sommelier όταν χρειαζόταν και ξεκίνησε να παρακολουθεί και μαθήματα ειδικά για το κρασί.

Μετά την αποχώρησή του από το ξενοδοχείο, αποφάσισε εργαστεί σε κάποιο εστιατόριο και αυτό ήταν το Lindsay House με τον Richard Corrigan όπου εξειδικεύτηκε στον ευρωπαϊκό αμπελώνα και αμέσως μετά εντάχθηκε στο προσωπικό του ξενοδοχείου Stafford. Εκεί, με επικεφαλή τον Gino Nardella MS,  ανακάλυψε τα κρασιά του Νέου Κόσμου από οινοπαραγωγούς όπως οι Phelps, Henschke και Penfolds. Η επόμενη δουλειά του ήταν στο Umu, ένα ιαπωνικό εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin και αμέσως μετά ο Richard Corrigan του ζήτησε να είναι μέρος της ομάδας του εστιατορίου Bentleys and Corrigans στο Mayfair όπου ήταν υπεύθυνος για δύο πολύ διαφορετικές λίστες κρασιών.

Το καλοκαίρι του 2009 εντάχθηκε στην ομάδα του εστιατορίου La Chapelle, όπου σήμερα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία 3 εστιατορίων του ομίλου.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617, 2310 281632
fax: 2310 281619
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile