Προηγούμενοι Διαγωνισμοι

  • ΝΕΤΣΙΚΑ Μαρία
    Οινολόγος-Δημοσιογράφος-Wine Plus Ελλάδα

Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Καταρχάς ως σύμβουλος σε θέματα παραγωγής κρασιού, οινολογικής υποστήριξης εμπορικών τμημάτων και τμημάτων marketing, Δημοσίων Σχέσεων οινοπαραγωγικών εταιρειών, καβών και εστιατορίων.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου», της «Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» και της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Αμπέλου και Οίνου» στην εκπόνηση πιλοτικών προγραμμάτων του κλάδου.

Συμμετέχει σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου ως γευσιγνώστρια-κριτής. Και ασχολείται με την εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών του χώρου της οινο-γαστρονομίας όσο και των οινόφιλων καταναλωτών. Δημιούργησε και λειτουργεί από το 1996 τη Λέσχη Οινοφίλων «Wine Club THESSALONIKI ‘96».

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Οίνου. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έντυπα οινολογικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ειδικά περιοδικά και περιοδικά ποικίλης ύλης και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες.

Είναι συγγραφέας του Ημερολογίου 2004 «Η απόλαυση του κρασιού», του «Ημερολογίου της γεύσης 2012» καθώς και των βιβλίων «Τα μυστικά του κρασιού» και «Τα κρασιά της Ελλάδας» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2002 δημιούργησε την εταιρία Wine Plus με αντικείμενο το κρασί και τη γαστρονομία. Ανάμεσα στις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας διακρίνεται η έκθεση οίνων και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων» και η έκδοση του free press Wine Plus magazine και του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού Wine Plus newsletter.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617, 2310 281632
fax: 2310 281619
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile