Προηγούμενοι Διαγωνισμοι

  • SAVIOLIDIS Evan
    Wine Journalist Καναδάς

Γεννημένος σε ένα ¨ελληνικό σπίτι¨ στο Μόντρεαλ, ο EvanSaviolidis έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, ξεκινώντας από το οικογενειακό του εστιατόριο σε πολύ νεαρή ηλικία. Σημαντικό ρόλο στις γνώσεις του και στο πάθος του για το φαγητό και το κρασί, έπαιξε το γεγονός ότι τις δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα ανέλαβε να ανοίξει μια σειρά εστιατορίων.

Μετά την αποφοίτησή ως ο κορυφαίος της σχολής οινοχοϊας που παρακολουθούσε και τρίτος σε ολόκληρο τον Καναδά, εργάστηκε ως FlyingSommelier, δηλαδή ως μέλος μια επίλεκτης ομάδας διεθνώς πιστοποιημένων εκπαιδευτών που ταξιδεύουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική και διδάσκουν την τέχνη της Οινοχοϊας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, το Μαϊάμι, το Ορλάντο, το Ντένβερ, η Ατλάντα και το Μέμφις.

Σήμερα, τον χαρακτηρίζουν πολύ τίτλοι όπως αυτοί του Εκπαιδευτή της Καναδικής Ένωσης των Επαγγελματιών Οινοχόων, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Οινοχόων του Καναδά, του Ανταποκριτή του μεγαλύτερου οινικού περιοδικού του Καναδά για τις περιοχές Niagara και Οντάριο, του κριτή-γευσιγνώστη οίνων καθώς και του ομιλητή και παρουσιαστή σε εκδηλώσεις για τα κρασιά του Οντάριο, της Πορτογαλίας και της Sopexa.

Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του WineSavvy, μιας σχολής οίνων που εδρεύει στην περιοχή του Νιαγάρα και που απευθύνεται τόσο στους καταναλωτές όσο και τους επαγγελματίες του κλάδου. Η φιλοσοφία του Evan στη διδασκαλία είναι να παρέχει μια φιλική, χαλαρή και διασκεδαστική ατμόσφαιρα γεμάτη, ενώ ταυτόχρονα να διατηρεί τα επαγγελματικά πρότυπα για τα οποία διακρίνεται. Η Winesavvy παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εστιατόρια και καταναλωτές.

Ο Evan είναι απόφοιτος του «WSET» και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.

Συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Αποτελέσματα & Βραβεία
Δ.Δ.Ο.Α.Θ

Επικοινωνία

Πολυτεχνείου 17β, Ισόγειο με πρόσοψη επί της Ολυμπίου Διαμαντή 2
54626, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τηλ: 2310 281617, 2310 281632
fax: 2310 281619
email: info@tiwc.gr
Follow us:

glosses mobile