• ΨΩΦΙΔΗΣ Ευάγγελος
    Head Sommelier Ελλάδα

Ο Ευάγγελος Ψωφίδης σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 2000 στο Hilton, Athens. Η αγάπη του για την εστίαση, την υψηλή γαστρονομία, το κρασί και τα αποστάγματα τον έφερε αργότερα σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας, το 48TheRestaurant όπου εργάστηκε για τρία χρόνια. Το 2006 ξαναγύρισε στον ξενοδοχειακό χώρο πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο Grande Bretagne. Το 2009 αναλαμβάνει τη θέση του Wine Director για τα ξενοδοχεία Grande Bretagne και King George όπου παραμένει και ως σήμερα δημιουργώντας μια συλλογή κρασιών η οποία επί επτά συναπτά έτη βραβεύεται από το Wine Spectator με το βραβείο Best of Award of Excellence. Απο το 2015 είναι πιστοποιημένος Advanced απο το Court of Master Sommeliers. Παράλληλα με την ενασχόλησή του στον χώρο των ξενοδοχείων και της εστίασης τα τελευταία πέντε χρόνια είναι εισηγητής στο Ελληνικό παράρτημα του WSET.